قوانین نصب دوربین مداربسته در مشاعات
زندگی شهری و آپارتمان نشینی باعث شده است که برخی از واژگان جدید به زندگی نسل بعد از سال ۱۳۶۰ در تمامی شهرهای تهران و ایران وارد شود و آن زندگی در مجتمع ها و آپارتمان ها می باشد، یکی از معیارهای مهم در این مقاله این است که قوانین نصب دوربین مداربسته در مشاعات را با هم مورد بررسی قرار دهیم تا بدانیم چگونه در این زندگی آپارتمانی و مجتمع ای بتوانیم با رعایت حریم خصوصی دیگران امنیت را برای خودمان فراهم کنیم.
مطالعه این مقاله آموزشی به شما اطلاعات کاملی در حوزه قوانین و مجازات و همچنین مکان های مناسب برای نصب دوربین مداربسته در مشاعات ارائه می دهد.
منظور از مشاعات آپارتمان چیست؟
قبل از هر چیز لازم است که بدانیم منظور از مشاعات آپارتمانی چیست و چه محل هایی از نظر قانون جزو مشاعات آپارتمان حساب میشود؟ به صورت کلی تمامی محل هایی که جزء سند اشخاص و صاحبین واحدهای این مجتمع نیامده باشد محیط مشاع نامیده می شود.
محیط مشاع در آپارتمان ها مانند راه پله ها، آسانسور حیاط و پشت بام و همچنین پارکینگ های مجتمع می باشد، در واقع منظور از مشاعات آپارتمان محل های می باشد که در اختیار تمامی اعضاء ساکن آپارتمان بوده ولی کسی حق تصرف آن را ندارد.
از نظر قانون مشاعات یک آپارتمان عبارت است از از کل بنای ساختمان و همچنین زمین که سند شخصی برای کسی صادر نشده باشد جز مشاعات آپارتمانی حساب میشود و قوانین مربوط به مشاعات برای آن کاملاً صادق و جاری است و برای نصب دوربین مداربسته تنها لازم است که تایید مدیر ساختمان را داشته باشید.
نصب دوربین مداربسته در چه مکان هایی منع قانونی ندارد؟
همانطور که بیان شد هدف اصلی این مقاله نصب دوربین مداربسته در مشاعات آپارتمان ها می باشد بنابراین لازم است بدانیم که چه محل هایی برای نصب دوربین مداربسته در مشاعات غیرمجاز بوده تا بتوانیم برای سایر مکان هایی که می توانید اقدام به نصب دوربین مداربسته کنیم صحبت کنیم .
به صورت کلی نصب دوربین مداربسته در همه مکان هایی که باعث نقض حریم خصوصی شخص و یا اشخاص شود و یا حتی کسی نسبت به نصب آن دوربین در محیطی که در آن زندگی می کند شاکی باشد به شرط عدم مغایرت مسائل امنیتی کاملاً غیر قانونی و غیر مجاز می باشد.
لذا می بایست در انتخاب مکان های قرارگیری دوربین مداربسته در مشاعات آپارتمان ای به نحوی این کار انجام شود که حریم خصوصی کسی نقض نشود. منظور از حریم خصوصی یعنی اینکه دوربین مداربسته محیط داخلی خونه افراد را نشان بدهد و یا تصاویر آنرا ذخیره کند.
به صورت کلی نصب دوربین مداربسته در محیط مشاع ساختمان منع قانونی ندارد
هزینه نصب دوربین مداربسته در مشاعات چگونه پرداخت می شود ؟
در صورتی که میخواهید اقدام به نصب دوربین مداربسته در مشاعات کنید باید ابتدا تعداد دوربین مداربسته را شناسایی کنید و سپس با در نظر گرفتن تعداد دوربینهای محیط مشاع میتوان نسبت به هزینه نصب دوربین مداربسته در مشاعات اظهار نظر کرد.
ولی فارغ از اینکه هزینه نصب دوربین مداربسته در مشاعات چقدر میشود مهترین مسئله این است که بدانیم این هزینه چگونه باید تقسیم و پرداخت شود؟
مطابق با قانون آپارتمان نشینی تمامی هزینه دوربین مداربسته برای آپارتمان باید به مساوات (کل هزینه تقسیم بر تعداد واحدهای آپارتمان) بین ساکنین تقسیم شود و هرکدام سهم خودشان را پرداخت کنند.
برای اینکه کسی نسبت به این موضوع شاکی نباشد بهتر است ابتدا مدیر ساختمان نسبت به جمع آوری یک رضایت نامه در راستای نصب دوربین مداربسته در مشاعات حتما اقدام کنند تا در آینده مشکلی بابت این موضوع نباشد.
مجازات نصب دوربین مداربسته در مشاعات
نصب دوربین مدار بسته در آرپارتمان توسط نصاب دوربین مدار بسته به خودی خود هیچگونه مجازات و جرمی ندارد ولی در صورتی که این اقدام بدون رضایت سایر ساکنین انجام شود تنها مجازات این عملیات این است که نسبت به جمع آوری آن اقدام شود، توصیه ما این است که حتما اقدام به نصب تابلو این مکان مجهز به دوربین مداربسته می باشد کنید تا هیچ مشکلی برای شما پیش نیاید .
بنابراین توصیه ما به شما این است که حتماً قبل از نصب دوربین مداربسته نسبت به رضایت نامه کتبی از تمامی ساکنان آپارتمان اقدام نموده و همچنین با یک شرکت معتبر در حوزه نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته قرارداد نوشته و مدیر ساختمان به طرفیت از تمامی ساکنی تمامی موارد را با شرکت نصب دوربین مداربسته هماهنگ نمایید.
چرا شرکت چشمان بیدار آریا
در صورتی که شما قصد نصب دوربین مدار بسته در آپارتمان را دارید می توانید با شرکت چشمان بیدار آریا تماس گرفته تا در اولین فرصت و با کمترین هزینه نسبت به نصب و راه اندازی تمامی دوربین های مدار بسته برای آپارتمان شعبه اقدامات لازم صورت بگیرد. برای همین موضوع می توانید با نصاب دوربین مدار بسته شرکت چشمان بیدار آریا با شماره تلفن 66762449 تماس گرفته تا بهترین خدمات را به شما ارائه نماید.
دوربینهای مداربسته در مشاعات ساختمانها و محیطهای مشترک میتوانند ابزار مفیدی برای افزایش امنیت و کاهش خطرات باشند. اما در نصب و استفاده از این دوربینها باید به نکات زیر توجه شود:
باید ها:
1. رعایت حریم خصوصی: نصب دوربینها باید بهگونهای باشد که حریم خصوصی ساکنین محفوظ باشد و در مکانهایی مانند حمامها، اتاقهای خواب و محلهای حساس دیگر نباید دوربین نصب شود.
2. اطلاعرسانی: قبل از نصب دوربینها، باید ساکنین مشاعات از نصب آنها آگاه شوند تا احتمالاً اعتراضها به این اقدام ایجاد نشود.
3. ضبط مناسب: ضبطهای دوربینها باید فقط بهمنظور امنیت و پیشگیری از وقوع جرم و تخلفات صورت گیرد و در اختیار مقامات قضائی قرار گیرد.
4. محدوده دید: محدوده دید دوربینها باید بهگونهای باشد که فقط مشاهدهی مناطق مشترک و عمومی ممکن باشد و دسترسی به واحدهای مسکونی نداشته باشد.
نباید ها:
1. نقض حریم خصوصی: هرگونه نصب دوربینها بهطور غیرمجاز در محلهای خصوصی مانند واحدهای مسکونی یا فضای شخصی ساکنین ممنوع است.
2. استفاده غیرقانونی: دوربینهای مداربسته نباید برای هراسانگیزی، تهدید، یا هرگونه فعالیت غیرقانونی مورد استفاده قرار گیرند.
3. معامله با تصاویر: تصاویر و فیلمهای ضبطشده باید بهطور قانونی و تنها با مقامات قضائی در موارد ضروری به اشتراک گذاشته شوند و نباید به شکل غیرمجاز منتشر یا استفاده شوند.
4. عدم تعمیر و نگهداری: دوربینها باید بهطور منظم تعمیر و نگهداری شوند تا عملکرد صحیح آنها تضمین شود و از دسترسی غیرمجاز جلوگیری شود.
5. نباید در محیطهای مشاع اقدام به نصب دوربین جاسوسی کرد، زیرا اینکار مصادق کار مجرمانه است و حکم شرعی و قانونی برای نصب دوربین جاسوسی در محیطهای مشاع وجود دارد که شما را از انجام آن منع میکند.
رعایت این باید ها و نباید ها بهطور کامل، میتواند از مشاعات ساختمانها بهعنوان مکانهای اجتماعی مشترک و محل اقامت ساکنین، یک محیط امن و مطمئن را تضمین کند.
ایمان قنبری مدیر عامل شرکت چشمان بیدار آریا هستم که سابقه بیش از 15 سال سابقه فعالیت در زمینه سیستمهای حفاظتی و نظارتی دارم.
من تولید کننده دوربین های برند infinity در ایران هستم و در شرکت ما تعداد 5 تیم نصاب دوربین مداربسته نیز برای ارائه خدمات فنی و مهندسی حضور دارند.