اصول اولیه سیم کشی دوربین مدار بسته

نحوه سیم کشی دوربین مدار بسته

سیم کشی دوربین مدار بسته

در زمان نصب سیستمهای نظارتی یکی از مهمترین کارهایی که توسط نصاب دوربین مدار بسته انجام میشود سیم کشی دوربین مدار بسته میباشد،در این مقاله آموزشی می‌خواهیم در مورد استانداردهای سیم کشی دوربین و همچنین روش اصولی نحوه سیم کشی دوربین مدار بسته را به همراه نرم افزارهای مربوطه به شما آموزش دهیم تا در زمان انتخاب یک نصاب دوربین مدار بسته بتوانید بهترین و موثر ترین و در عین حال کم هزینه ترین شیوه را برای کابل کشی سیستم خود انتخاب کنید.

این مقاله آموزشی کاملاً بر مبنای تجربه و همچنین استانداردهای بین المللی صنعت برق و ساختمان تهیه و تنظیم شده است تا کمکی باشد برای کسانی که میخواهند نصب دوربین مدار بسته را اصولی و صحیح انجام بدهند.

اصول اولیه سیم کشی دوربین مدار بسته

اصول اولیه سیم کشی دوربین مدار بسته

اصول اولیه سیم کشی دوربین در ساختمان

مسیر کابل کشی دوربین مدار بسته باید به گونه‌ای باشد که کمترین متراژ کابل برای آن در نظر گرفته شود و همچنین معیارهای دیگری نیز دارا می باشد که به شرح زیر اعلام می گردد:

-کمترین میزان مصرف کابل: یکی از مهمترین معیارها برای انتخاب مسیر کابل کشی، استفاده از کمترین متراژ کابل می باشد علت آن نیز هم کاهش هزینه نصب دوربین مدار بسته است و همین که احتمال ایجاد نویز و خرابی در دوربین مدار بسته کاهش پیدا میکند.

-حداقل مجاز با برق های قدرت: از آنجایی که سیستم دوربین مدار بسته جز سیستم های مخابراتی حساب می شوند لازم است که استانداردهای صنعت ساختمانی برای حداقل بین کابل های مخابراتی و کابل های قدرت و فشار ضعیف رعایت کرد، مطابق استاندارد کابل های سیستم های مخابراتی می باید حداقل ۳۰ سانتی متر با کابلهای فشار قوی و 20 سانتی متر با کابل های فشار ضعیف داشته باشد.

– رعایت با تجهیزات نوسان ساز: کابل های سیستم دوربین می بایست حداقل یک و نیم متر با تجهیزاتی که نوسان شدید می سازند مانند کولر یخچال ماشین های لباسشویی داشته باشد و در زمان سیم کشی برای نصب دوربین مدار بسته باید حداقل فاصله 30 سانتی متر را از این کابلها حفظ کنید.

– امکان برقراری ارت: در مسیر های کابل کشی به گونه ای انتخاب شود که در صورت نیاز به توان ارت را به بدنه دوربین متصل کرد، تا از نویز های موجود بر روی برق در مقابل سوختن دوربین محافظت کرد.

سیم کشی دوربین مدار بسته

سیم کشی دوربین

سیم کشی دوربین تحت شبکه

برای سیم کشی دوربین های تحت شبکه لازم است که مانند یک استاندارد شبکه های کامپیوتری با آن برخورد کنیم زیرا اساساً دوربین مدار بسته تحت شبکه؛ همانند نود شبکه کامپیوتری می باشد و لازم است برای آن یک آی پی و  بستر شبکه کامپیوتری جهت اتباط با سایر اعضای شبکه را فراهم کنیم، در تمامی استانداردها و الزامات ای که در حوزه تجهیزات پسیو شبکه لازم است رعایت شود در سیم کشی دوربین نیز می بایست رعایت شود.

در زیر برخی از الزامات کلی جهت کابل کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه را به شما میگوییم که عبارتند از:

نقشه کشی دوربین مدار بسته چگونه است؟

برای سیم کشی دوربین مدار بسته لازم است که حتماً یک نقشه و یا دیاگرام ای برای این کار داشته باشید تا در صورتی که شما دارای چندین تیم نصب دوربین مدار بسته هستید و یا چندین نصاب دوربین مدار بسته با همدیگه میخواهند در یک پروژه کار کند لازم است که قبل از شروع پروژه نسبت به تهیه نقشه سیم کشی دوربین مداربسته اقدام کنند.

برای تهیه نقشه سیم کشی دوربین لازم است که برخی از موارد را بدانید که به شرح زیر به اطلاع شما میرسانیم:

– حتما از نرم افزار های مرتبط با نقشه کشی ساختمان استفاده کنید (نام برخی از این نرم افزار ها در ادامه بیان می شود)

– مطابق با استانداردهای نقشه کشی نسبت به مشخص کردن فواصل و نوع کابل ها اقدام کنید.

–  حتما در انتهای کار نسبت به تهیه نقشه پایان کار و تغییرات نسبت به نقشه شروع یک گزارش تهیه کنید تا در آینده بتوانید برای تعمیرات از این گزارش بهره برداری کنید.

–  جانمایی محل دوربین های مدار بسته و زاویه دید آنها مهمترین کار است که شما در تهیه نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته می بایست انجام دهیم

–  برای هر دوربین یک نام و یا خود قرار دهید تا بتوانید در آینده از آن استفاده کنید.

نرم افزارهای مخصوص برای کشیدن نقشه سیم کشی دوربین مداربسته

نرم افزار های مختلف برای سیم کشی و تهیه نقشه کابل کشی وجود دارد اما برای دوربین مدار بسته تنها یک نرم افزار مخصوص با قابلیت زیاد وجود دارد و نام این نرم افزار IP VIDEO SYSTEM DESIGN TOOL  می باشد کهصورت کاملا رایگان لینک دانلود آن در اختیار شما قرار می گیرد اما توجه داشته باشید که این نرم افزار بیشتر برای سیستم های تحت شبکه می باشد که قابلیت هایی مانند محاسبه پهنای باند برآورد دقیقی از فضای مورد نیاز برای هارد دوربین مدار بسته را به شما به صورت محاسبه و نقشه در اختیار شما می گذارد.

اما یکی از بهترین نرم افزار ها برای نقشه کشی نرم افزار AutoCAD  میباشد که در اکثر دانشگاه ها و مراکز فنی و مهندسی نسبت به آموزش این نرم‌افزار اقدام کرده‌اند این نرم افزار یک نرم افزار نقشه کشی سیستم های الکتریکی قابلیت های بسیار زیادی دارد و شما می‌توانید با استفاده از آن اطلاعات بسیار زیادی را در داخل یک نقشه داشته باشد.

در صورتی که کار کرد با هر کدام از این دو نرم افزار برای شما سخت و پیچیده است ساده ترین نرم افزار نرم افزار Visio می باشد که شما می توانید به سادگی نرم افزا Paint تنها با کشیدن خطوط و مشخص کردن نام و رنگی کردن آن بتوانید یک نقشه ساده اولیه از سیم کشی ساختمان خودتان برای دوربین مدار بسته را داشته باشد.

اتوکد بهترین نرم افزار برای نقشه کشی دوربین مدار بسته

اتوکد بهترین نرم افزار برای نقشه کشی دوربین مدار بسته

در صورتی که شما نصاب دوربین مدار بسته هستید و می خواهید اقدام به سیم کشی دوربین مداربسته کنید باید بتوانید تمام وسایل مورد نیاز را همیشه در یک پروژه دوربین مدار بسته همراه خود داشته باشید. تمام وسایلی که برای سیم کشی دوربین مداربسته نیاز دارید عبارتند از:

  • لوله فلکسی: وسیله ای که در کابل را داخل آن قرار میدهند تا از نور مستقیم خورشید دور باشد و همچنین برای رد شد کابلها در داخل دیوار نیز از این وسیله استفاده میکنند.
  • داکت یا ترکینگ: مانند لوله فلکسی می باشد با این تفاوت که داکت بر روی دیوار نصب می شود و اصولا در مواردی که میخواهید سیم کشی روکار داشته باشید باید از تراکینگ استفاده نمایید.
  • فنر سیم کشی: وسیله ای برای اینکه بتوانید کابل را در داخل لوله عبور دهید
  • بست کمربندی: یک بست پلاستیکی است که می توانید برای محکم کردن اتصالات و همچنین کابلها استفاده کنید

همچنین یک نصاب دوربین مدار بسته باید تمامی وسایلی که برای نصب دوربین مدار بسته را نیاز دارد در زمان سیم کشی دوربین نیز همراه خود داشته باشد.

نمونه نقشه دوربین مدار بسته

نمونه نقشه دوربین مدار بسته

قیمت سیم کشی دوربین مداربسته در تهران

قسمت سیم کشی متناسب با نوع پروژه و همچنین نرخ اتحادیه سیستم های حفاظتی و نظارتی تعیین می شود، به صورت متوسط برای سیم کشی دوربین مدار بسته در سال 1401 حدودا از متری 5.000 تومان تا متری 12.000 تومان تخمین زده می شود.

البته این عدد برای هر نصاب دوربین مدار بسته متغییر می باشد زیرا کیفیت کار و رعایت استانداردهای اصولی در سیم کشی دوربین مداربسته نیز در هزینه سیم کشی کاملا تعیین است.

چرا شرکت چشمان بیدار آریا را برای سیم کشی دوربین مداربسته انتخاب کنیم؟

شرکت چشمان بیدار آریا با دارا بودن تعداد زیادی نصاب دوربین مدار بسته می تواند بهترین هزینه را برای نصب دوربین مدار بسته و همچنین سیم کشی دوربین مدار بسته را برای شما در نظر بگیرد. علاوه بر اینکه کمترین هزینه را ما میتوانیم برای شما داشته باشیم، رعایت تمام استانداردهای سیم کشی اصولی و منطبق بر تمامی استانداردهای بین الملی میتواند نشان دهنده کیفیت بالای تیم های نصاب دوربین مدار بسته شرکت چشمان بیدار آریا باشد.

ویدئو آموزشی سیم کشی دوربین مدار بسته به صورت دقیق تمامی مواردی که شما به عنوان نصاب دوربین مدار بسته نیاز دارید را به شما نشان میدهد.

بهترین نصاب دوربین مداربسته تهران

بهترین نصاب دوربین مداربسته تهران

نکات مهم در سیم کشی دوربین‌های مداربسته

سیم کشی دوربین‌های مداربسته نیاز به دقت و هوشمندی دارد. در ادامه، به نکات مهمی که باید در این مراحل رعایت کنید، اشاره می‌کنیم:

1. استفاده از کابل‌های باکیفیت

از کابل‌های باکیفیت و مناسب برای اتصال دوربین‌ها استفاده کنید. انتخاب کابل‌هایی که از نظر اندازه و نوع با نیاز سیستم مطابقت داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است.

2. محافظت از کابل‌ها

کابل‌ها باید به‌طور کامل در برابر عوامل جوی و خرابکاری‌ها محافظت شوند. می‌توانید از لوله‌کشی و کاورهای مقاوم استفاده کنید تا کابل‌ها در برابر آسیب‌های محتمل حفظ شوند.

3. نصب مناسب دوربین‌ها

دوربین‌ها باید در موقعیت‌های مناسبی نصب شوند تا دید مناسبی از محیط اطراف فراهم کنند. توجه به زوایای دید دوربین‌ها از جمله نکات مهم است.

4. تست و بررسی‌های نهایی

بعد از اتمام نصب و سیم کشی، حتماً از عملکرد صحیح دوربین‌ها و DVR یا NVR اطمینان حاصل کنید. تست و بررسی‌های نهایی، اطمینان از کارکرد صحیح کل سیستم را به شما خواهد داد.

پرسش‌های متداول در مورد نحوه سیم کشی دوربین مداربسته

آیا می‌توانم خودم دوربین‌های مداربسته را نصب کنم؟

بله، اگر با اصول اولیه نصب و سیم کشی آشنا باشید، می‌توانید به‌طور خودمانی دوربین‌های مداربسته را نصب کنید. با مطالعه راهنماهای تولید کننده و مراجعه به منابع معتبر آموزشی، این کار برای شما آسان خواهد بود.

چه نوع کابل‌ها برای سیم کشی دوربین‌ها استفاده کنم؟

برای سیم کشی دوربین‌های مداربسته، معمولاً از کابل‌های کواکسیال (Coaxial) یا UTP استفاده می‌شود. هر کدام از این کابل‌ها مزایا و معایب خود را دارند و باید با توجه به نیازهای خاص شما انتخاب شوند.

آیا می‌توانم دوربین‌های مداربسته را به شبکه اینترنت متصل کنم؟

بله، بسیاری از دوربین‌های مداربسته امروزی دارای امکانات شبکه و اتصال به اینترنت هستند. با استفاده از این قابلیت، می‌توانید به راحتی از راه دور از طریق یک اپلیکیشن موبایل یا نرم‌افزار رایانه‌ای تصاویر را مشاهده کنید.

آیا برای نصب دوربین‌های مداربسته نیاز به مهارت‌های ویژه‌ای دارم؟

نصب دوربین‌های مداربسته به مهارت‌های فنی و مبانی اولیه سیم کشی نیاز دارد. اگر اطلاعات کافی ندارید، بهتر است از یک تکنسین حرفه‌ای استفاده کنید تا به شما در نصب و پیکربندی صحیح کمک کند.

دسته بندی :

تاریخ انتشار :

فهرست محتوا

دیدگاه

Comments are closed.